Site Overlay

Budai Ézsaiás Utca

I think that the tavasz is in the nyakunkban Pt.6 –
– … gyanús ez a csend, nem, Han?
Han Solo, tizennégy galaxis legjobb csempésze kérdőn felvonta szemöldökét.
– Luke, én ezt nem értem, már megint össze-vissza beszélsz. Egész pontosan hogy érted, hogy gyanú..PIJÚPIJÚPIJÚÚÚÚÚÚÚ!
A négyemeletes háztömbök romjai mögül kirobbanó AT-ST lépegetők ágyúi vörösen izzó csíkokat karcoltak a mérges gázoktól megfáradt légkörbe. Han Solo és Luke Skywalker, az Lázadók Szövetségének végső reményei csak az utolsó pillanatban tudtak félreugrani; ott, ahol az előbb álltak, immáron egy 15 méter mély gödör emlékeztette őket, hogy a felderítő lépegetők lövegei sem viccelnek, és soha nem is vicceltek.
– Luke, mi ez a bolygó, egyáltalán, éppen? Olyan mint a Tatuin, csak rosszabb…
– Nem tudom, Han…talán Föld? Vagy valami ilyesmi. De most ezt engedjük el kérlek, inkább akkor kellett volna gondolkozz, mikor a Falcon tankját töltötted benyával! Ha nem sóherkodtál volna, nem kellett volna hamarabb kilépnünk a hiperugrásból, és akkor ne….AZTADDÖSSZE!
Az egyik lépegető energiapajzsa hirtelen megszűnt vibrálni, és a kabinból egy hosszú köpenyes, tetovált vörös arcú alak pattant ki.
– Ez egy sith lovag lesz, Han… minta ördögszarvakkal is tele lenne a feje …egy ilyet az öreg Ben nem elpicsázott már egyszer?
– Ó Luke, már megint jössz az erővel, meg ezekkel a hülyeségekkel! Én mondom, ha még egyszer meghallom azt a szót, hogy midiklorián, hát valakit biztos hogy kibelezek!
– Ne gyűlölködj Han, és tedd el a lézerpisztolyt, mert a sith lovagok ellen esélytelen… figyeld inkább apát!
Luke Skywalker, az utolsó Jedi lovag jelentőségteljesen ledobta köpenyét, és az övéhez kapott.
– Nabazmeg Han, a Falconban hagytam a lézerkardom! Csubiiiiiiiiiiiiii, segíts!!!
– WUUAHAHHHAAAAAAAAAA!!!
Ebben a pillanatban a Föld nevű bolygón, az egykori Debrecen város romjai között, a jedi és a vuki kétségbeesett ordítását is túlharsogta egy harsány, gúnyos nevetés, aztán már csupán egy kétágú lézerkard bekapcsolódásának hangjai visszhangoztak a házak romjai között…

#0314
Budai Ézsaiás Utca; 47.521704, 21.641465

Canon EOS 7D
f9; 1/250; ISO-100; 10mm
2019.3.31.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com