Site Overlay

Archív A-rendszámos történetek

Mivel összejött a témában tíz történet, ezért a blogon most ezeket gyűjtöttem össze.

– Ez a trabant harminc éves. Én már nem vezethetek, ezért a kisunokámnak adtam. Annó sárga trabantot akartunk, és annyira megörültünk neki mikor pont sárgát találtunk, hogy mikor mondták hogy tízezer forinttal olcsóbban odaadják, akkor mondtuk, hogy teljes áron kérjük mégis. Hát ilyen nincs! mondták. Aztán úgy alakult, hogy mikor elindultunk vele az adásvétel helyszínétől, a forgalmi meg minden papír az autó tetején maradt, ezért azt hittük, vissza kell majd adni, mert ugye mi van, ha a rendőr majd megállít. Olyan szomorúak voltunk! De aztán napokkal később hívott egy ismeretlen, hogy nála van a postaládában a forgalmi, és a papírok. Volt nagy öröm!
– Uram! Ha már így elbeszélgettünk, nem csinálhatnék magáról egy portrét? – Rólam? Neem…megyek éppen horgászni, ott van a kisautóm! – Úúú, hát az meg egy A-s rendszámú autó! És azt lefotózhatom-e? – Fotózd! – Köszönöm! – Na jól van… Egyébként én a debreceni Rivers együttesnek voltam a gitárosa. – Komolyan? Ha hazaérek, meghallgatom! Köszönöm, és viszlát! – Helló! Hajrá Riveeeeers! – Hajrá Riveeeers! Belejavítok a posztba, mert elfelejtettem leírni, hogy megkérdezte a kolléga dumálás közben minden átmenet nélkül, hogy ” Mikor leszel mérnök?” Én nem mertem mondani, hogy már az vagyok, konkrétan természetvédelmi mérnök, mert biztos kiröhögött volna.
– Szeretnél lefotózni az autóval? Hát ha téged ez boldoggá tesz, a világon semmi akadálya! Azt is nyugodtan odaírhatod, hogy az autó 1986-os!
– Micsoda fantasztikus autó! Lefotózhatom? – Fotózd le, de el nem adom! Már 31 éves. – El is hiszem, hogy nem adja el, hát csillog-villog! – Dehogy csillog-villog. Ki kellene karosszériáztatni. – Utóbbit elhiszem, előbbit nem! Na köszönöm, viszlát!
– Ennek az autónak már a rendszáma önmagában is művészet, de a többi része is gyönyörű! Gondolom egy pár százezezer kilométer már bele lett téve az elmúlt majdnem harminc évben! – Dehogy is! Csak 107.000 kilométer van benne, kímélve volt. Ráadásul én csak a harmadik tulaj vagyok, és mindkét korábbi tulajt ismerem. Sehol nem hagyott még ott, de voltunk vele már sok helyen: román tengerparton, síelni, mindenhova elvitt!
– Jó napot, lefotózhatom az autót? Van egy ilyen furcsa hobbim, hogy A rendszámú autókat fotózgatok. – Jó napot, nyugodtan, valakinek gondolom azt is kell. – Valóban. Egyébként debreceni? – Nem, Szabolcsból jöttem. – Városnézőbe? – Nem, sajnos. Egy rokonomat hoztam a klinikára, csak itt kint parkoltam le míg foglalkoznak vele, mert bent aranyárban mérik a várakozást.
– Régóta megvan az autó? – Nem, négy éve vettük, akkor kezdtük el felújítani. De amúgy 1990-es évjárat. – De gondolom nem ilyen színű volt korábban. – Nem, korábban ilyen bilipiros volt. – Akkor tuti jobban áll neki a zöld. – Abszolút. Ez egy Alfa Romeo színkód egyébként. – Nagyon tudja!
– De szép autó! Lefotózhatom? – Nyugodtan…már majdnem 30 éve járok G690 – És a télen nem volt üzemben? – Most egy kicsit kényszerpihenőn van, mert szerelni kell rajta ezt-azt. De ha kész lesz, rögtön megint ezzel fogok közlekedni!
– Hadd kérdezzem már meg, hogy ez új rendszámtábla, igaz? De akkor hogyhogy mégis A betűs? – Hát mert most cseréltem le magát a táblát, de az autón meg maradt az eredeti rendszám. Megkérdezték, hogy ez kell nekem, vagy valami S… akármi. Mondtam nekik, hogy maradjon ez, hát világos. – És mikori az autó egyébként? – ’86-os. Hat éve van nálam, anno Zebegénybe mentem fel érte. Spanyolban rakták egyébként össze, és Amerikába készült, mert mérföldet mér. – Annyi baj legyen. Azért jó egy ilyen régi gép a háznál. – Bizony, én mindig is akartam egyet. Volt, amikor UAZ-t akartam venni, volt, amikor Zsigulit. Aztán végül jött ez. De nem volt mindig műszaki ám rajta, akkor tréleren vittük mindenhova, letettük, és úgy bohóckodtunk vele. Most meg hogy már van rajta műszaki, amikor csak tehetem, ezzel megyek ide-oda. – Mennyit eszik egyébként? – 8-10-et azért megeszik. De ezt nem azért vettem, hogy spóroljak vele!
– De jó kis archív gép! Mióta van meg? – A fiam vette két éve, a Dunántúlról hoztuk el. Fel szeretné újítani idővel, hogy ne legyen rá súlyadó, meg ilyesmi, csak most odavan kamionozni Romániában, aztán nincs ideje ilyenekre. Most is lovakat szállít egyébként, ahogy szokta. Emlékszel például Overdose-ra? Na, azt is a fiam hozta be az országba, mikor két éves körül volt a ló!
+1: Ehhez a képhez meg ugyan nincs történet, de talán nem is kell…

 

 

 

 

 

 

 

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com