Site Overlay

Blog

Blog

Debrecen testvérvárosai V.: Setúbal (5)

Tengerpart, és egy gasztro vonal lesz az utolsó portugál bejegyzésben. https://imgflip.com/memegenerator/Inhaling-Seagull https://hu.wikipedia.org/wiki/Csirimoj%C3%B3 Ennyi volt Portugália, hatodikként pedig nem megyünk majd túl messze, mert Nagyvárad következik. Stay tuned.  

Debrecen testvérvárosai V.: Setúbal (1)

Ötödikként Debrecen portugál testvérvárosából, Setúbalból fogok nektek 53 képet mutatni. Setúbal város Portugáliában, Estremadura régióban a Setúbal kerület székhelye. Lisszabon központjától kb. 45 km-re DK-re fekszik. Lakosainak száma 121 ezer fő volt 2011-ben. Lisszabon és Porto után az ország egyik legnagyobb kikötője, kereskedelmi és ipari központ. Debrecennek 2000 novembere óta testvérvárosa. Tavaly télen jártunk ott,TovábbDebrecen testvérvárosai V.: Setúbal (1)

Történetek VII.

A blogon folytatom az egyperces történetek tízes csokorba szedését. – Gyönyörű ez a régi cívisház! Tetszene mesélni róla egy kicsit? Mióta lakik itt a család? – Én ’33-ban születtem. Ötvenöt éve lakunk itt, először a lányommal, aztán egy ideje az unokámmal is. A lányom tizenhárom éves volt, mikor ideköltöztünk. Még akkor ilyen kis udvaros házakTovábbTörténetek VII.

Néhány pillanatkép a hetvenes évekbeli Gambrinus Étteremből

Már korábban néhányszor láthattátok az oldalon, hogy egy “születésnapi ajándékkal” készülünk a Petőfi téri magasház 2023-ban esedékes 50. születésnapjára. Ennek kapcsán nemrég beszélgettünk egy régi lakóval, Szabó Otília Évával, akinek nagypapája Benczi Gyula, a város kitüntetett előadóművésze volt. Gyula bácsi egyike volt a magasház első lakóinak, feleségével, lányukkal, később pedig unokájukkal a ház magasföldszintjén éltekTovábbNéhány pillanatkép a hetvenes évekbeli Gambrinus Étteremből

A Löki család és a Kígyó utca

A cívisházas fényképeim feldolgozásának és publikálásának végére értem, és hogy ezt a (könyvmegjelenéssel egész jól keretbe foglalt) ~hónapot a könyvben is szereplő személyes szállal lezárjam, feltöltöm (némi kiegészítéssel) egy blogbejegyzés formájában is a cívisházas könyvünk epilógusát, a Löki család és a Kígyó utca több mint száz éves közös történetét. Az előző két blogbejegyzés a DombTovábbA Löki család és a Kígyó utca

Kandia u. 10.

Íme az ígért interjú a Kandia u. 10. szám alól, a 99 éves Gyöngyi nénivel. Mielőtt kérdezünk a házról, mesélne egy kicsit magáról? Balogh Dénesné vagyok, 1923-ban születtem Kisújszálláson. Kilenc éves voltam, mikor meghalt az édesanyám tífuszjárványban. Édesapám is beteg volt akkor, de ő végül túlélte. Elkerültem Tiszafüredre, az egyik nagynénémhez, aztán vissza Kisújszállásra aTovábbKandia u. 10.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com