Site Overlay

Blog

Blog

Debrecen testvérvárosai II.: Lublin (3)

Itt a harmadik bejegyzés Lublinból, ezúttal a történelmi óvárosból. A Wikipedia tanulsága szerint a Lublinba érkező turisták első útja többnyire a gyönyörű óvárosba vezet. Itt nem a lengyel városok megszokott, sakktáblaszerű városszerkezetével találkozunk, amelynek középpontjában a városháza és közelében a templom áll. A lublini óváros szűk utcáival, magasba szökő kőházaival, szabálytalan alakú főterével a reneszánszTovábbDebrecen testvérvárosai II.: Lublin (3)

Debrecen testvérvárosai II.: Lublin (1)

Tavaly egy kéthetes nyaralás során ellátogattunk Debrecen két testvérvárosába is, a lengyel Lublinba, és a litván Klaipedába. A következő blogbejegyzésekben először a lengyel barátainktól mutatok 53 fényképet. Lublin város Kelet-Lengyelországban, a Lublini vajdaság székhelye, Lengyelország kilencedik legnépesebb városa, és az egyik legrégebbi lengyel település. A Wikipedia tanulsága szerint a település kezdetei a VI. századra nyúlnakTovábbDebrecen testvérvárosai II.: Lublin (1)

Mérges és harapós kutyák Debrecenben

A háztáji tulajdont védeni kell, a kamerák mellett pedig még mindig négylábú barátaink ebben az elsődleges alkalmazottjaink. Na persze optimális esetben nem orális, hanem inkább preventív jelleggel.  Az alábbiakban 10+2 ilyen  humorral bélelt prevenciós táblát adok közre.

Helló tavasz!

Legzsengébb évszakunk okán összeraktam 10 olyan színes debreceni és többnyire virágos fényképet, ami az elmúlt tíz évben valamikor március és május között készült.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com