Site Overlay

Blog

Blog

Debrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (10)

Az utolsó bejegyzés jön a tízből, amiben mondok hét okot arra, miért tervezzétek a következő hétvégéteket (és még kettőt-hármat ebben az évben) Debrecen talán legkirályabb testvérvárosába, Nagyváradra. Itt a hely, ha mennétek Szóval menj el Nagyváradra, ha teheted, nagyon előnyére változott, és úgy tűnik, hogy szerencsére elsősorban a múlt építészeti örökségének megőrzése mentén halad tovább.TovábbDebrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (10)

Debrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (9)

A kilencedik nagyváradi bejegyzésben egy szecessziós jellegű gangos házat fogok megmutatni kívülről és belülről. Még ezen kívül egyébként egy blogbejegyzés van hátra Nagyváradról, az egy vegyesvágott jellegű poszt lesz.

Debrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (8)

Egy villamosos poszt következik, mert tíz Nagyvárados posztba szerencsére ez is belefér. Nagyvárad villamosvonal-hálózata egyébként összesen 8 vonalból áll, melyeken 37 megálló található. A hálózat teljes hossza 19,2 km, amivel kapcsolatban az a kísérteties helyzet áll fent, hogy Debrecennek tizedesre ugyanennyi elvileg a hálózathossza, ellenőrizzétek le itt. Ez a villamostípus egyébként elvileg a csehszlovák Tatra T4,TovábbDebrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (8)

Debrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (7)

Több érdekes kapu és kevesebb érdekes ablak lesz a jelen bejegyzésben. A fényképek értelmezésében és kísérőszöveggel való ellátásában anonim módon segített egy szakavatott kolléga, akit fedőnevén hívjunk mondjuk Attilának.  

Debrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (6)

A hatodik nagyváradi bejegyzésben a sokrétű román groteszk felé kalandozunk el egy kicsit. Mióta láttam Hlinka Zsolt sorozatait ilyen színes eges budapesti épületekről, egy alkalmas pillanatban jól le akartam másolni a koncepciót. Szóval íme. Természetesen hol máshol, mint egy nagyváradi lakótelepen, és melyik másik színnel, mint a lilával. Erről meg ez a Capa nagydíjas sorozatTovábbDebrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (6)

Debrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (3)

A harmadik és a negyedik bejegyzésben elnézünk a nagyváradi piacra, ami egyébként kísértetiesen hasonlít a debreceni Zsibi klasszikusabb napjaira. A „piata” a Strada Ogorului 258. szám alatt helyezkedik el, ám mivel a parkolás a közelben nem teljesen megoldott, érdemes a közeli „Leroy Merlin” áruház parkolójában letenni az autót, és átsétálni a számos nyúlnyom egyikén aTovábbDebrecen testvérvárosai VI.: Nagyvárad (3)

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com