Site Overlay

Sinay Miklós utca

– Mit fotóz itt?
– Semmi különöset. Van egy fotóblogom, ami kapcsán jövök-megyek, és lefotózom ami megtetszik a városban.
– Ebben a rossz időben?
– Nem rossz az. Sokat fotóztam már mikor sütött a nap, kellenek ilyen képek is.
– És miket fényképez?
– Mikor mit. Az előbb a szemközti panel előtt mentek el a járókelők, őket próbáltam. De ha enged egy portrét, akkor most legszívesebben önt fotóznám le. Ilyenkor azt is meg szoktam kérdezni például, hány éve lakik itt, vagy hogy milyen itt lakni.
– Én szeretem. 36 éve lakok itt.
– Hol nőtt fel?
– Balmazújvároson.
– Az is jó hely, kedvelem, néha járok arra. És merre dolgozott?
– A régi Biogalban. Sajnos volt egy balesetem, és nyolc évvel hamarabb el kellett jöjjek nyugdíjba.
– Milyen baleset?
– Tudja mi az a HCl?
– Ööö… sósav?
– Igen. Váltott műszakban dolgoztunk, hat nap munka, két nap pihenő, egyébként még por állapotban foglalkoztunk a gyógyszerek gyártásával, én tablettával sosem dolgoztam. És egyszer mikor bementem, láttam, hogy össze-vissza volt minden a földön, aki leadta az előző műszakot, az levert valamiket az asztalról, nagy disznóól volt, de amit én nem tudtam, hogy valamit el is tört, mert rengeteg sósav is kiszabadult a helyiségben. Egy órát lehettem ott gyanútlanul, de utána még aznap kórházba kerültem, mert nagyon rosszul lettem, mindenem nagyon hamar bedagadt. Azóta kell bot is sajnos a járáshoz, meg ahogy mondtam, sokkal hamarabb nyugdíjba kellett menjek, mert nem tudtam felvenni a munkát, miután kijöttem a kórházból.
– Hát ez szörnyen hangzik. És kapott cserébe legalább kártérítést?
– 150 napig teljes fizetést kaptam, amíg lábadoztam a balesetből, tehát nem kellett táppénzen legyek, mert arra kényszerítettek, hogy fogadjam el. Utána nyugdíjaztak.
– Ennyi?
– Igen. Kevesen tudják, de a kommunista diktatúrában meg volt mondva, hogy a gyárak, üzemek ellen nem lehet pert nyerni. Ez egy ilyen világ volt. De nem panaszkodom. Nehéz, de szép idők voltak.

#1681/1431/1995

Sinay Miklós utca; 47.540383, 21.615185
Utca első említése: 1977

Canon EOS 6D
f3.2; 1/250; ISO-4000; 50mm

2023.11.17.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com