Site Overlay

Történetek IV.

A blogon folytatom az egyperces történetek tízes csokorba szedését.

– De jó sok macskája van! – Igen, meg még hátul is vannak páran egyébként. De be vannak osztva ám! A kicsik szopnak, a nagyok meg fogják az egeret. (2020.07.19.)
– Jó gazos, mi? De nem ezért fényképezed, ugye? – Nem, igazából csak az összeragadt muharokat fotózom, mert az egyik faj rátapadt a másikra. – Ja értem… de attól még nem érdekel ez az egész gyomtenger itt senkit, hogy így néz ki… hogy rothadjon meg a kurva anyjába! (Fátyolka utca, 2020.08.15.)
– Szép nagy ez a szőnyeg. Ezen épülnek alkalomadtán a játékkockák? – Á nem, az már régebben volt, kinőtték a fiatalok azt a korszakot. De praktikus volt valóban annak idején ez a szőnyeg. Ezt is úgy hozták adományként, mint sok minden mást itt. – Ja, már értem. Akkor ez egy lakásotthon? – Igen. – És pont most jött műszakváltásra? – Igen. Két műszak van, az egyik reggel hattól este hatig, a másik este hattól reggel hatig. Értelemszerűen erre a másodikra jöttem én most. – Világos. És hányan laknak most itt? – Tízen. – És Debrecenben hány ilyen ház van még? – Nagyjából ötven, és ennek egyébként megközelítőleg a nyolcvan százaléka egyházi. – Nem is gondoltam, hogy ilyen sok. – Igen, azért van pár. – Hát nehéz, de szép munka lehet. – Igen, mert van mindig tennivaló. Állandó felügyeletet, napi ötszöri étkezést biztosítunk, meg még ezen felül sokszor a szórakozást is. (Pitypang utca, 2020.08.28.)
– És képzeld, a szivacslövővel nagyon jól lehet messze lőni! – Tényleg? – Igen! Meg fel is lehet oldalt húzni! (Böszörményi út, 2020.08.29.)
– Húha, hogy került ide egy banán? – A fiam hozta két éve. Elvileg termést is tud hozni, de nekünk még nem termett. – És hogy nem fagy ki télen? – Hát egyrészt le kell vágni a tövénél, másrészt le kell takarni ponyvával, és akkor megmarad. Legalábbis eddig megmaradt. (Csatár utca, 2020.09.06.)
– Sziasztok! Nagyon szép ám a sárga békás csengőtök! Lefotózhatom? – Nyugodtan, mi is szeretjük a békát! – És a cica is a tiétek? – Igen! – És mit szólnátok ahhoz, ha a cicát is lefotóznám a békás csengőtökkel? Benne vagytok? – Igen! (Berkenye utca, 2020.09.13.)
– Samu, gyere ide! Adj pacsit. Ügyes! Egyébként akkor a legaranyosabb, ha összehúzza a füleit, és akkor a homlokán megjelennek a ráncok! – És szokott itt kint lenni? Mintha most félne, vagy meg lenne illetődve, vagy ilyesmi. – Nem nagyon szokott, csak most ugye csináljuk a kerítést, és kint van velünk. De már nem is mozog amúgy annyit, mint fiatalabb korában. Akkor azért volt sok gödörtemetés az udvarban! (Tócós utca, 2020.09.15.)
– Te jó ég, mekkora ez a nyúl? Magyar óriás? – Nem, belga óriás. Hát igen. És még mekkora lesz majd, mikor megnő! (Csombor utca, 2020.09.26.)
– Tiszteletem, jó munkát! Megkérdezhetem, hogy mit ültetnek? – Jó napot, persze. Most éppen török szegfűt. – És miért pont azt? – Mert keveset kell foglalkozni vele. Keveset kell kapálni. – De a krumplit például kapálni kell, és látom van az is. – Jó, hát azért van ebből-abból egy kevés. Itt ebben a fóliában például csak paprika van, itt meg van elöl karalábé is. Idősnek néz ki, de valójában friss, fiatal. – Én szeretem a karalábét. Otthon felvágom, megsózom, és úgy eszem. – Kérsz egyet? – Kérek. – Na jól van. Tessék. Késed van? – Nincs, nem szoktam hozni magammal. – Na hallod, így csak be kell menjek, hogy megpucoljam. Miért nincs nálad kés? Egy rendes ember hord magával kést. Várj egy kicsit akkor, mindjárt jövök! (Borsika utca, 2020.09.26.)
– Jó napot! Mi csak itt fotózunk, ha minket tetszik nézni, hogy mit csinálunk. – Jó napot! Ja, nem, csak a nejemet nézem, hogy mikor jön, mert nemsoká megérkezik, értem? – Na, hát ilyen későn jön haza a munkából? – Igen. Pedig ő is nyugdíjas már, mint én, de dolgozik, mert repülőjegyre gyűjt. Szeretne kimenni Amerikába a gyerekéhez. – Ja! Hát az messze van, meg még drága is. – Igen. Azt hiszik ott, hogy minden jó, közben meg több ott a koldus, mint itt. Én mondjuk nem voltam még sose ott, de nem is vágyok. – És akkor a felesége lánya hogy került oda? – Kiment még lánykorában, és ott megismerkedett egy pesti sráccal. De a család sajnos nem annyira érdekes a srácnak, pedig lett két gyerek is. A nagyobbik már tavaly egyetemre is járt ahhoz képest, hogy még csak a középiskolába kéne neki, mert egy amolyan lángész a gyerek, értem? És így a gimnázium egy éve alatt elvégzett egy év egyetemet is. – És merre vannak helyileg? – Kaliforniában voltak, de már eljöttek, mert tűzvész van ott, meg minden, értem? – Értem. És mióta van együtt a feleségével? – Most lesz tizenhárom éve. Én megözvegyültem, ott maradtam 63 évesen egyedül. Ő elvált, aztán véletlen találkoztunk. De most már bármelyik percben itt lehet. (Cikória utca, 2020.10.21.)
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com