Site Overlay

Tavasz utca

– Kezét csókolom! Megkérdezhetem mit tetszenek darálni? Elég hangos.
– Jó napot! Tengerit. Az állatoknak.
– Ja, így már világos.
– Na. De most kávézni készülünk éppen. A Papa kettőt is iszik egy nap, mert neki alacsony a vérnyomása. Nekem magas, úgyhogy én csak egyet iszok. De mindketten tejjel isszuk.
– Mi is úgy isszuk, és cukor nélkül. Jobb az úgy. Az a tyúk viszont ott hátul lát bármit is egyébként? Mióta itt vagyunk, meg sem mozdult.
– Ja, az nem igazán lát már. Meg kellene nyírni.
– Elkapjuk mi? Aztán meg tetszik nyírni. Elkapjuk ám szívesen!
– Jaj nem kell, majd nemsokára jön az idősebbik fiam, aztán majd ő megfogja. Ő hozta egyébként vagy öt éve a tanyáról. Volt egy párja is, egy kakas, csak az folyton csípte a Papát, úgyhogy le kellett vágni.
– És a fiuk hol lakik egyébként?
– Csak pár utcával lejjebb, nem messze. A másik meg Ondódon lakik.
– Értem. Köszönjük szépen a beszélgetést! Még annyi, hogy búcsúzóul csinálhatnék egy képet önökről?
– Jaj, hát ilyen vénekről? Én is nyolcvanöt vagyok, de a Papa már kilencvenkettő. De végül is miért ne?
(Mivel nagyon hálás voltam hogy ismeretlenként beengedtek az udvarba, és hogy ez a kép elkészülhetett, a képet A/3-as méretben előhívattam, és egy héttel később visszavittük nekik ajándékba. Papa éppen nem volt otthon, a Mama elmondása szerint egész délelőtt (!) valahol pár utcával lejjebb aprította a tüzelőt. A Mama úgy örült a képnek mikor meglátta, majdnem elsírta magát, és azt mondta, hogy az esküvői képük mellé fogja kirakni, a falra. Na, én ettől a mondattól teljesen érthető módon elmorzsoltam egy könnycseppet…
Aztán mesélt még egy kicsit, hogy a Papával hatvankét éve házasok már, és a Papa három éves katonaságától (mely során terjedelmes levelezést folytattak) eltekintve soha egy napot külön nem töltöttek el, és nem is akarnak, mert „ez már örökké tart ez az első szerelem”. Miután ezt megbeszéltük, befutott a nagyobbik fiú is, akinek megmutattuk az előhívott képet, és elmondtam neki, hogy szerintem ez az egyik legjobb fénykép, amit valaha készítettem. Visszakérdezett, hogy miért. Nem tudtam neki elmondani, hogy miért. Ti viszont remélem, hogy a történettel együtt már értitek, hogy miért.)

#1087/952/1863

Tavasz utca; 47.519748, 21.578035
Utca első említése: 1920

Canon EOS 6D
f3.2; 1/320; ISO-2000; 50mm

2021.01.01.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com